Randin sose nyomd fullba a kretént!

2018. március 12. 09:24 - Ősi L. Bulcsú

Mindenki pasi életében, aki randizik eljön az a pillanat, amikor olyan lánnyal találkozik, akivel az életét is leélné. Ilyenkor a pasi, mint egy hím madár, elkezd imponálni a nőnek. Nem a megszokott macsó úton megy, hiszen ennek a randinak tétje van. És ebben a pillanatban már el is rontott mindent. 

getty_rm_photo_of_man_daydreaming.jpg

De miért? Hiszen az az imponálás, az elkápráztatás a lényege az igazi randinak. 

A válasz bonyolultabb, mint gondolnánk. Persze lehet az Instagram, Tinder és Facebook felgyorsult világára fogni, de ez azért nem fogja minden esetben megállni a helyét. De valójában az imponálásban kell keresni a választ. 

Mit keresnek ma a nők, ki az ideális pasi?

f1992699f4c308d474e4a94f0044d1db.jpg

A határozottat, a gazdagot, a sármosat, a vicceset? Egy barátom fogalmazta meg egyszer:

a nők olyan férfira vágynak, aki erősebb mindenben, szellemileg, lelkileg, fizikailag, de ezt soha sem éreztetik.

Igen, ez így egyszerűen hangzik, vagy még sem?

Hiszen az első randik alkalmával az imponálás tekintetében valahogy be kellene mutatni azt, hogy kik is vagyunk. De ha bemutatjuk, akkor éreztetjük, hogy "erősebbek" vagyunk. Ezért a pasik elkezdenek gondolkodni.

Fontos hangsúlyoznom, amiről beszélünk, az a nagy szerelem küszöbén érvényes. 

El kezd gondolkodni, hogy mi is tetszhet a másiknak. Mivel vegye le a lábáról. Az első találkozó egy puccos kávézóban, de mi van ha zavarja? A második randi egy moziban, de mi van ha nem szereti a filmeket? Miről beszélgessünk? Hiszen mindenki mással egyszerűen ment, de most az ember zavarban van, nehogy túl sokat beszéljen, nehogy keveset kérdezzen. Megérinthetem, megcsókolhatom? Ágyba vihetem?

f1152ab0992eb694b52fdd5cfb46c65a.jpg

Ám a játszma elkezdődött.

Mivel imponálni akar a pasi, kilép a megszokott komfortzónából, és elkezdi túl tolni a dolgokat. Mindig csak kicsivel drágább kávézó, mert a kiszemeltnek az jár, csak kicsivel drágább étterem, hogy lássa anyagilag is erős vagyok. Minden csak egy kicsivel lesz több. És közben a nagy gondolkodásban észre sem vesszük, hogy a nő igazából mit is akar. Mert csak azon jár az eszünk, hogy imponáljunk. De a nő valójában az egyszerű énünkre lenne kíváncsi. És valahol a lelke mélyén tudja, hogy túlzunk, de kivárja mi lesz a végén.

 

b4c51e6ca7cc5a038c67ddb94d6830e6.jpg

És azzal, hogy vár, hogy nincs reakció, a pasi kétségbe esik.

Nem tetszik neki, neki ennél több kell, akkor megmutatom, hogy arra is képes vagyok. Pedig a nő nem erre vár. A nő egy érintésre, egy mosolyra, egy közvetlen közeledésre. A nő csak érezni szeretné, hogy a sok csillogás között, ő is fontos. És a pasi elköveti a következő óriási hibát. Személyesen nem mer lépni, nem mer kommunikálni. Marad a virtuális világ kommunikációs csatornái. Igen ám, de ott max emoji van, nincs mosoly, nincs érintés. Az őszinte pasik nem fogják fel, hogy a Tinder-világban, minden pasi képes mély érzésű üzenetekkel bombázni a kiszemeltet egy vad éjszaka kedvéért. Nem fogjuk fel, hogy a mai világban az érzelmek a második helyen vannak. Előbb mutasd milyen férfi vagy, utána jöhet a kedvesség, az érzelmek.

De kedves lányok, gondolkodtatok azon, hogy a vagány pasiknak nincs szükségük megmutatni az érzelmeiket?

Hiszen, holnap elég párszor jobbra húzni. Hiszen az érzések veszélyesek, kiszolgáltatottá tesznek. És azok, akik érzésekkel fordulnak felétek, bénázni fognak. Sőt! Hihetetlen bénák lesznek. De elgondolkodtatok azon, hogy kicsivel messzebb nézzetek, és a boldogság érdekében lépjetek egyet? Csak ez a pici gesztus ad lehetőséget arra, hogy a boldogság ne csak ma, hanem éveken át tartson. 

Mert elfelejtjük, hogy a nőt a férfi teszi férfivá, és a férfi teszi nővé a nőt!

 

De van egy másik alternatíva. Nem kellenek ma már az érzelmek. A nők romantikusan bánkódnak, hogy hol vannak a romantikus pasik, miközben nap nap után rúgnak beléjük, míg a pasik a sérülések miatt egyre inkább lesznek érzéketlen tuskók, és húzzák jobbra a likeot. 

De van megoldás. 

c70e438cffc1043f91f1483cd58f7b6b.jpg

A megoldás igen egyszerű: a pasi ha érzelemmel fordulnak a nő felé, lelkében tartsa meg az érzelmeket, de soha ne tévessze szem elől saját magát. Ne a nő elképzelt elvárásának feleljen meg, hanem adja saját magát. Hiszen ha a kiszemelt nem az igazi, akkor teljesen mindegy mennyi mutatunk. Ha az igazi, ha Ő a nagy Ő,akkor arra lesz kíváncsi, hogy mi milyenek vagyunk. Arra kíváncsiak, hogy milyen a mosolyunk, hogy milyen a lelkünk, hogy milyen az érintésünk. És mi ne nyomjuk fullba a kretént, mert oszt tuti nem gyűn oscar bácsi. 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Miért vagy még mindig egyedül?

Randijáték - a boldogság halála

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifenjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr113731650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása