Randikudarc 5 oka

2018. március 18. 14:30 - Ősi L. Bulcsú

main_pic_love.jpg

A társkeresés talán egyik legnehezebb lépése az első találkozás, az első randi. Sokan ettől megijednek és már az első randin görcsösek lesznek. Nem szabad. Annak ellenére, hogy a legmélyebb érzelmek felélesztése a cél, mégis az első találkozásokat nem szabad többnek tekinteni, mint egy játék, mint egy szórakozás. Hiszen az első randin semmi más nem dől el, mint, hogy elég szimpatikusak vagytok-e egymás számára. meg vannak-e azok a kapcsolódási pontok, amelyek a következő randikat érdekessé, izgalmassá teszik. Soha ne feledd, hogy ha ezek nincsenek meg, akkor igazából nem is érdemes folytatni. Sok nő és férfi itt rontják el az egészet. Ragaszkodnak a megismert személyhez, ragaszkodnak a lehetőséghez és ezáltal olyan dolgokat, jellemvonásokat kötnek a kiszemelthez, amivel nem is rendelkezik. Nem szabad, hiszen a játék célja a boldog ba0b99b8c861cfa899169f00be7aa12e.jpgÉlet. Ha alaposan végig gondoljuk, akkor sokszor már az elején tudjuk, érezzük, hogy ez bizony nem fog menni. Ilyenkor jobb hallgatni a megérzésekre, és még az elején tovább lépni. Így a legkisebb a sérülésnek az esélye. Mert bizony egy rossz viszony könnyen iszonnyá válthat. És akkor valaki sérülni fog.

Hangsúlyozni kell, hogy nem a vadászatról beszélünk.Nem az egy-két alkalmas, trófea gyűjtésről beszélünk. Ne legyünk naivak. Ma már nemcsak a pasik gyűjtik a trófeákat. A mai modern független nő, ugyanúgy megéli a vágyait és ki is elégíti azokat. Ez természetes. De talán mindenki számára jobb lenne tisztázni még az elején ki, mit akar. 

De miről is kellene szólnia az első randinak?

 A klasszikus értékrenddel rendelkező férfi és nő viszonyban a férfi imponál, a nő csábít. Az imponálás nem a bunkó nagyzolás. Nem a luxus autó, vagy a luxus étterem prezentálása. De nem is elegendő a sarki pizzériában rendelni két szelet pizzát és egy üdítőt két szívószállal. Magam is sok hölgytől hallottam, hogy az első randi alkalmával gyakran felmerül a felesben fizetés, és a férfi el is fogadja. Ez több, mint szánalmas. Ha megtetszik egy nő és randira hívjuk, tudjunk annyira nagyvonalúak lenni, hogy kifizetjük a számlát. 

Az első randi szabályai.c16b0fc2688c558e1c24bc7f009ab263.jpg

Véleményem szerint az első randi a megismerés első valódi lépése. Azért tesszük meg ezt a lépést, hogy a virtuális világból valós térbe helyezzük az ismerkedést. Lássuk, érezzük a másikat, annak gesztusait, mozdulatait, meghalljuk gondolatait, érezzük mondandójának hangsúlyát. Ehhez érdemes olyan környezetet választani, ahol valóban tudunk a másikra figyelni, ahol a másik is kényelmesen érzi magát, és önmaga lehet. Számomra talál a legharmonikusabb helyszín egy kávézó, bár sokszor preferálom - nem hideg időben - a sétát is. Mindkét esetben lehetőség van a másikra figyelni. Sokan úgy gondolják, hogy a séta közben nincs meg a szemkontaktus. Ez igaz lehet, ellenben a séta lehetőséget ad arra, hogy felvett gesztusok nélkül reagáljunk a másik reakcióira. A kávézó elcsépelt helyszín, mégis minden időben kellemes.

1. Előzetes információk

79dd6123cbb56a03bad3ff53862685c8.jpgTalán az egyik legfontosabb feladat a kudarc elkerülése érdekében az előzetes információk. Nem nyomozómunkára gondolok. Minden randit megelőz egy levelezés, egy telefonbeszélgetés, vagy ma már inkább chatelés (legen az viber vagy messenger). Ilyenkor mindkét fél érdekes, főként ha a másik érdekli is, hogy olyan kérdések kerüljenek terítékre, amelyek minél több alap információt ad a másikról. Alap értékekről beszélünk. Milyen körülmények között él, milyen színvonalon. Minden randit el tud szűrni, ha túl reprezentáljuk, azaz olyan helyszínre szervezzük, ami a másiknak túl elegáns, vagy épp finomabb körülményekhez szokott. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy milyen ételt, italt kedvel. Nagyon rossz döntés tud lenni egy hagyományos cukrászda egy ételallergiás számára. De a példa kedvéért egy teakedvelő hölgy biztosan jobban érzi magát egy teázóban, mint egy puccos kávézóban. Ezek nagyon kicsit dolgok, de mégis gesztus értékűek. 

2. Tisztelet654b24cf28ac9a8bcd90d75926108850.jpg

Igen fontos része a randizásnak, hiszen egyik fél sem a préda szerepben akar tündökölni. De miben is rejlik a tisztelet? Elsősorban alkalomhoz illőn tudjunk felöltözni. Nem kell öltöny és nyakkendő, de a ruhánk legyen tiszta. Ne árasszunk parfümériákra jellemző, elviselhetetlen illatfelhőt. Legyen tiszta a cipónk. A hölgyek részéről is fontos, hogy olyan megjelenést biztosítson amely nem kelt tévhitet a másikban. Természetes, hogy a hölyge csábítanak, de az ne a testiségben merüljön ki. Egy mosoly, vagy egy gesztus sokkal több lehet.

Már az első randin is meglephetjük a másikat egy szál virággal. Nem szükséges azonnal vörös rózsával nyitni, de érzékeltethetjük, hogy a másik tetszik. Nem leszünk ettől kevesebbek. 

Legyünk minden esetben tisztában azokkal az apró illemszabályokkal, amelyek kijár a másik részére. Például a kávézóba a férfi lépjen be először, és tartsa meg a hölgynek az ajtót. Ha szükséges segítse le a kabátot. Tudjon annyira nagyvonalú lenni, hogy kifizeti a számlát. Ha a randi jól sikerült, mindenképpen legyen bennünk annyi, hogy a hölgyet hazakísérjük, persze ha a hölgy is úgy akarja. (Ha nincs autónk, akkor ez tömegközlekedéssel, vagy akár egy sétával is megoldható) 

A tisztelet része az is, hogy ne erőltessük az első randin az első csókot. Ha a hölgy nyitott rá, jelezni fogja. 

3. Kommunikáció

35e0a472c5d06c249814def7876dbe0a.jpg

Sokan elfelejtik, hogy az első randi legfontosabb feladata, a másik megismerése. Ebben sokat segíthet, ha olyan kérdéseket teszünk fel, amelyre a válasz nem egy egyszavas igen vagy nem. Az előzetes információk alapján már lehet valamennyi fogalmunk a másikról. Nagyon fontos, hogy az első személyes találkozó előtt ne eresszük bő lére a telefonos, virtuális kommunikációnkat. Ne beszélgessünk órákat, mert így az első randi érdeklődő izgalma hamar kifulladhat. Nem kell attól tartanunk, hogy az első randi előtt nem keltjük fel eléggé a másik érdeklődését. Akkor később se fogjuk. A személyes kommunikáció nemcsak a szavakban "jelenik" meg. A kudarc elkerülése érdekében, figyeljük a másik viselkedését is. Vegyük észre azokat az apró jeleket, amelyek utalnak arra, hogy talán a kiszemelt fél, mégsem szeretne 

 4. Érdeklődés

bef5e818dc7b3bf0b460c14c80c31238.jpgA érdeklődés is valahol a tisztelet jele, hiszen, ha a másik nem érdekel, miért találkozunk vele? Nem szabad azonban elfelejteni, hogy bármelyik fél zavarban lehet. Mivel az előzetes információk alapján, már van pár dolog amit tudunk a másikról, érdemes aköré fűzni a kérdéseinket. Jó téma lehet a hobbi, a család. Sokan félnek a legutóbbi párkapcsolat kérdéstől. Hasznos lehet, ha tudjuk, hogy a másik hogyan viszonyul a korábbi kapcsolatához: lezárta-e már azt. Figyeljünk és kérdezzünk vissza. Fűzzük bele a saját élményeinket, hiszen nem csak az a cél, hogy mi megismerjük, hanem az is hogy ő megismerjen minket. Sokan megijednek attól, ha egy pillanatra beáll az a bizonyos kínos csend. Nem minden esetben baj. Hagyjuk megérni a pillanatot, és engedjük, hogy a másik akkor csak minket nézzen. 

5. Mosoly

Mindenki egy kicsit zavarban van, mindenki egy kicsit feszült, mindenki egy kicsit jobb formáját akarja hozni az első randin. De soha ne feledkezzünk meg a mosolyról. Ha túl komolyra vesszük, akkor könnyen elijeszthetjük a másikat. A legkínosabb csendet is feloldhatja egy bátor mosoly. A mai kor legnagyobb gondja, hogy elfelejtettünk önfeledten mosolyogni, élvezni a pillanatot.

Éld meg a pillanatokat, hogy élvezhesd az Életed.

 e33ef1e5d471681c52f0be61a5f68a51.jpg

 Ha neked is van egy randikudarcod és megosztanád velünk, küldd el a randi@lifenjoy.hu e-mail címre. 

 

Kapcsolódó cikkek: 

Randin sose nyomd fullba a kretént!

Randijáték - a boldogság halála

Miért vagy még mindig egyedül?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lifenjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr6213749718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GhostNation 2018.03.19. 17:40:08

Randizik ma még egyáltalán valaki? Persze attól függ, ki mit ért randi alatt. Ami a felesbe való fizetést illeti, de hát egyenjogúság van, vagy nem? Vagy azért ilyenkor kell a kettős mérce? :)

GhostNation 2018.03.19. 17:45:01

Természetesen úgy sem hagynám, hogy a másik fizessen, ha én hívtam meg. Viszont ha a másik fel sem ajánlja ilyenkor a felesbe fizetést, az is egy remek szűrő. :)
süti beállítások módosítása