onLÁNY társkereső

2018. március 21. 12:34 - Ősi L. Bulcsú

d864a92f0adbbb14245c93333df8154e.jpgNapok óta zúdul rám az Internetes fórumokról, blogokról, hogy ki, miért nem talál komoly párt magának. 

De mit is keresünk? Társat vagy párt vagy dísznövényt? Legyünk őszinték, ma az emberek legfeljebb párt keresnek, de inkább dísznövényt. Ennek egyszerű oka van: az emberek (lányok, fiúk együttesen) belefáradtak az érzelmi mélység adta kiszolgáltatottságba és a kapcsolat utáni fájdalomba. De miért kell egyáltalán azon gondolkodni, hogy egy kapcsolat véget ér és fájni fog. Mert nem vagyunk hajlandóak figyelni a jelekre. Nem az ember érdekel minket, hanem a felszínes csillogás, az instant élvezet.

2944a04d0f65a2c1f991f77d76fa3cbf.jpg

 

 

Mit is jelent ez pontosan: nem azzal foglalkozunk társkeresés címszó alatt, hogy megismerjük a másikat és azt egészében szeressük meg, hanem az érdekel, hogy a lehetséges felhozatalból kiválasszuk azokat, akik leginkább tetszenek nekünk. Egy kép és jó esetben egy 5 soros bemutatkozó alapján. Ez nem társkeresés. De a mai ember nem is vágyik ennél mélyebb kapcsolatra, mert nem is tudja mit jelent a TÁRS kifejezés. Amíg az átlagos "társkereső" csak arra figyel, hogy milyen a lehetséges kiválasztott paraméterei, addig nem is találhatunk társat.

 

d239bf290eb13ddf3604fe9d226e6a4c.jpgEgy-egy véletlen találkozásból lehetséges, hogy párkapcsolat születik. De miért nem találunk társat. Mert a társ előtt minden gyengeségünk feltárul. ÉS a mai világ nem engedi meg, hogy egyik fél is gyenge legyen. A férfi mindig rendelkezzem jó anyagi háttérrel, vagy egzisztenciával, vagy legyen a trendnek megfelelő stílusa. A nők esetében sajnos még nehezebb a helyzet. Ha egy nő egy komoly szakmai karrierrel rendelkezik, ne adj Isten szereti a munkáját és jó is benne, vagy véletlenül vállalkozó, a férfiak megijednek. Úgy érzik, elvesztik a kapcsolatban a dominanciájukat.Erre kétféleképpen reagálnak: vagy megriadnak és eldobják a kapcsolat lehetőségét, vagy extra dominanciával reagálnak és arroganciával irányítani kezdik a nőt. Ez az irányítás alapjaiban rombolja a kapcsolatot, hiszen a nő a szerelemben elveszti önmagát. Mert ma mindkét fél megpróbál a trendek mezején megfelelni a másikra kivetített vágyaknak. Súlyosabb a probléma, mint azt gondolnánk. 2cb26761936b743b4cc84a48041ab622.jpgTársadalmunk deformálódott annyira, hogy ha a társunk nem felel meg a kivetített elvárásnak, sőt esetleg olyan jellemzővel rendelkezik, ami álmaink hercegét / hercegnőjét jellemzi, de azt nem szoktuk meg, megijedünk és eldobjuk. Hiszen gondolatainkban azt gondoljuk, ez nem lehet valós, a másik csak át akar verni, csak megszerezni akar. Lelkünk mélyén félünk az érzelmi kiszolgáltatottságtól, hiszen akkor sérülhetünk a legjobban. Hiszen lehet, hogy a másik fél tényleg csak a megszerzésre hajtó trükkök nagymestere. 

 

De akkor hogyan találjunk társat? Lehetséges ez? 

 

Igen, lehetséges, de ehhez energiát kell fektetni a társkeresésbe. Nem elég egy kép, vagy a pársoros bemutatkozó alapján dönteni, nem elég az első kávé adta tetszési mutatóra hagyatkozni, nem elég a felszínt megismerni. Időt kell hagyni! Beszélgetni kell. 

ac4c7ca3c84d2014dcdc0deb88f2efa1.jpg

De hol találok ilyen lehetőséget? 

A klasszikus ismerkedés lehetősége minimális lett. Pláne, ha valaki úgy szeretne társat választani, hogy némi tartalmas beszélgetés is részét képezze a kapcsolatnak.

A társkeresésben ma ez a legfontosabb kérdés, és egyben a legnehezebben megválaszolható: a hol.. Természetesen mindenki számára az megszokott online felületek jutnak elsőre eszébe. Mondhatni ebből mára két fajta dominál: a klasszikus levelezésre épülő és a húzogatós :). 

Klasszik online társkereső

 

A klasszikus online társkeresők azt a látszatot keltik, hogy van lehetőség értelmes bemutatkozással felkelteni a másik figyelmét. De ez megint csak káprázat. Hiába írja meg az ember a kiválasztottnak élete legjobb, legkomolyabb levelét - persze mert a kiszemelt komoly kapcsolatot, őszinteséget, megbecsülést keres - a levél elolvasását követően még az elemi tisztelet legapróbb jelét sem kapjuk. Azt gondolom, ha a kiszemelttel egy boltban találkoznánk vagy az utcán és elfelejtenénk köszönni, az mély felháborodás mellett tartana, jogosan bunkónak. Sokan azzal érvelnek, hogy nagyon sok levelet kapnak és nincs idejük válaszolni. Nem kell elkeseredni. Ezen szereplők nem válasza is válasz. Csak nem úgy ahogy ők gondolják. Róluk, viselkedésükről, jellemükről ad bizonyítványt. De ne áltassuk magunkat. Ez a platform se nyújt többet, mint a kép alapján kialakuló szimpátiát. 

Húzogatós applikáció

 

88f6438659fefe2a417e0eb4774c4704.jpgMindenki ismeri. Korábban jellemzően alkalmi légyottok elősegítője volt. Mára azonban a legnagyobb potenciális társkereső bázissal rendelkező platform lett. A felhasználók szemében a legjobb benne a gyorsaság. Ha tetszik a másik jobbra, és ha jön a match, akkor majd kiderül ki mit akar. Ne legyünk naivak, ma a modern egyedülálló nő ugyanúgy akarhat azonnali élvezetet és nem biztos, hogy romantikus andalgásra vágyik a tavaszi napfényben. Igen jól gondoljuk, egy vad éjszaka és kész. De a nagy tábor magába foglalja azokat is, akik esetleg ennél lényegesen többet akarnak. AZ ő felfedezésük ezen applikáció segítségével még nehezebb, hiszen ők is a sok kudarc okozta sérülés miatt változnak és bizonytalanná válnak. 

Ok, ezeket eddig is tudtuk, de akkor mi marad? 

Én abban hiszek, hogy a kommunikáció adta ismerkedés, a közös élmények mutatják meg, hogy van-e a találkozásnak jövője. Azt gondolom, hogy a felszínes "szépség" vonzalom adta rózsaszín felhő csak egy ideig tart. A rózsaszín időszak után következnek a szürke hétköznapok, ahol szintén izgalmasnak és érdekesnek kell lenni a másik számára. Ez nem megy már megjátszásból. Itt már önmagunkat kell adni.

cc2f8f3e3cb9c7e225a4a5343b8ec5c1.jpg

A valódi TÁRS keresés alapja a közös élmények lehetnek. Olyan programok keresése, amelyek érdekelnek, amely programokon otthonosan tudunk mozogni. Ezeknek nem kell klasszikus társkeresői programoknak lenniük. Lehet egy közös főző este, vagy egy színházi, de vannak olyan társkeresésben segítő vállalkozások is, amelyek programok szervezésével segíti az ismerkedést. Ezek a programok kötetlen beszélgetéseket biztosítanak, a program szervezői figyelemmel kísérik a résztvevőket és segítenek megmutatni mindenki számára a résztvevők érdekes oldalát. 

 

 

 

Kezd el élni az Életed! És keresd meg a kiválasztott kicsiny hülyeségeit, amibe bele tudsz szeretni!

Ha Te is szeretnél csatlakozni egy olyan közösséghez, ahol megtalálod a párod, likeold az oldalunkat itt!

 

-----------------------------------------------

Kapcsolódó cikkeink: 

Randikudarc 5 oka

Randin sose nyomd fullba a kretént!

Randijáték - a boldogság halála

Miért vagy még mindig egyedül?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifenjoy.blog.hu/api/trackback/id/tr1913757032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása